fredag 27 mars 2020

Infobrev till vårdnadshavare från skolchef om nuläge och prognos åk F-6


Hej!

Vi vill informera dig som vårdnadshavare att vi i nuläget försöker arbeta på som vanligt på skolan utifrån de förutsättningar, regler och riktlinjer som finns från Folkhälsomyndigheten och andra myndigheter i Sverige.

Undervisningen sker i skolan enligt ordinarie schema och vi kompletterar med flexibel undervisning med hjälp av digitala verktyg i den omfattning vi kan för elever som är frånvarande under en längre tid.

Vi har i dagsläget relativt hög personalfrånvaro men kan hantera detta genom omprioriteringar och omfördelning av personal. Personal- och verksamhets-planering sker varje morgon. Samverkan pågår mellan verksamheter och vikarier tas in vid behov. Vi är tacksamma om du fortsätter att sjuk- och friskanmäla ditt barn enligt de rutiner som finns.

Vi arbetar också med förberedelser för att få distansundervisning att fungera vid en eventuell stängning av skolan. Det innebär i första hand användning av Google Classroom (informationsplattform om innehållet i undervisningen per ämne) och Google Meet (digitalt verktyg för videomöten).

Vid en eventuell stängning av skolan och undervisning på distans kommer vi som skola gör allt vi kan för att hålla samma kvalitet som vanligt på undervisningen, men det är ofrånkomligt att ett större ansvar då faller på dig som vårdnadshavare att stödja och peppa ditt barn ännu mer än vanligt.

Vi planerar för att särskilda undervisningsgrupper, grundsärskolan och elever med behov av särskilt stöd ska behålla sin ordinarie organisation och undervisningsstruktur så långt det är möjligt.


Information om inställda nationella prov
De nationella proven har ställts in i hela Sverige och i alla årskurser för läsåret 19/20. Skolverket har fattat beslut med anledning av att:

• Skolornas situation är mycket pressad vad gäller arbetet att hitta nya former för undervisning och driva verksamhet med förändrade förutsättningar.

• Nuvarande läge i skolan är mycket osäkert och situationen kan ändras mycket snabbt. Att i det läget skicka ut hundratusentals prov som behöver tas om hand av skolpersonal är inte lämpligt.

• Skolverket gör bedömningen att proven inte skulle uppfylla sitt betygsstödjande syfte om varje enskild rektor eller huvudman skulle få när och om proven ska genomföras.

Vi återkommer med mer information om vad det innebär.

Följ kommunens information på webben för löpande uppdateringar och förändringar i verksamheten nykoping.se/corona.

Hälsningar,

Anci Stierna, skolchef och Rektorsgruppen för åk F-6