torsdag 5 november 2020

Cykel när du kan, buss när du måste!

Som ni vet har vi alla ett fortsatt stort ansvar när det gäller att hålla nere smittspridningen under pågående pandemi. Kollektivtrafiken är ett utsatt område och därför  har Folkhälsomyndigheten sedan lång tid tillbaka gått ut med tydliga direktiv kring detta - att alla som kan ska undvika kollektivt resande. Det gäller särskilt de som reser korta sträckor under rusningstid.

Vi analyserar och följer resestatistiken kontinuerligt och ser att resandet kopplat till skolans start- och sluttider fortsatt är högt. Vi vet att det är många som dessutom reser korta sträckor och om dessa skulle välja att gå, cykla eller något annat färdmedel skulle det verkligen underlätta för dem som behöver kollektivtrafiken. Vi vill med denna information samt bifogadkarta visa på att det förmodligen är gång eller cykelavstånd till många av stadens skolor. Tillsammans tar vi ansvar för att minska smittspridningen. Tack!

MER INFO
Läs mer på sormlandstrafiken.se. Där eller i vår app hittar du reseplaneraren som hjälper dig att på bästa sätt planera din resa. Vår kundservice finns dessutom tillgänglig dygnet runt på 0771 - 22 40 00.